Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/classisnoordholl/public_html/nieuws.php:1) in /home/classisnoordholl/public_html/mybin/incl.getdevice.php on line 23
Archief
×
Archief


zon 1 dec 2019

Op deze pagina zijn in de toekomst oude columns terug te lezen


Overige columns


Twee pausen


vr 31 jan 2020.
In de bioscopen draait de film ‘The two popes’ van de Braziliaanse regisseur Fernando Meirelles. Een fascinerende film over de huidige paus Franciscus en zijn voorganger Benedictus. Als die laatste aan het einde van zijn pontificaat zijn krachten voelt afnemen, ontbiedt hij Franciscus en geeft aan in hem zijn opvolger te zien. Beiden bekennen daarna aan elkaar hun zonden. Franciscus zijn controversiële rol in de Argentijnse dictatuur. En Benedictus de kennis die hij had van kindermisbruik en dat hij daartegen niets heeft gedaan. Tot slot eten ze samen pizza in de sacristie en wagen zelfs een kort dansje bij het afscheid. Lees meer.

VOG


woe 1 jan 2020. Op 15 november 2019 besloot de generale synode om een verklaring omtrent gedrag (VOG) verplicht te stellen voor veel betaalde en vrijwillige medewerkers van de kerk. Een maatregel in het kader van het voorkomen van seksueel misbruik in de kerk. Lees meer.

Bisschop


ma 2 dec 2019. lees hier de columns van ds. Peter Verhoeff Lees meer.