×Classis Noord-Holland

De negen ringen


Toen de verloren zoon thuis kwam, deed men op bevel van zijn vader een ring aan zijn hand (Luc. 15:22).
 


DE RINGEN


In je eentje kerk zijn, dat lukt niet. Je bent lid van een gemeente omdat samen geloven veel fijner is dan alleen. Je hebt anderen nodig. Om je te laten inspireren, bemoedigen, aanspreken, tegenspreken en bijpraten.
Samen ben je sterker - dat geldt ook voor kerken. Daarom maakt elke gemeente deel uit van een ring. Kerk zijn is in de aard van de zaak samenzijn. Daarom maken gemeenten ook deel uit van een kerkverband.

De ring is een plek waar gemeente elkaar kunnen inspireren en bemoedigen (en dus géén bestuurslaag). Elke ring doet dat op een eigen wijze. In onze Classis zijn negen ringen. Op deze pagina vindt u een overzicht daarvan, en ook welke gemeenten ertoe behoren. De activiteiten van de verschillende ringen vindt u terug in de kalender

Mocht u een fout vinden in de lijst, laat het ons graag weten met een bericht via de contactpagina
 


 


Hervormde Kerk Limmen Hervormde Kerk Limmen

Ring Alkmaar


De Ring Alkmaar is één van de negen ringen van de Classis Noord-Holland. Hieronder staat een overzicht van de gemeenten die bij deze ring horen.
Gemeenten Ring Alkmaar
 

Ring Amsterdam


De Ring Amsterdam

is één van de negen ringen van de Classis Noord-Holland. Hieronder staat een overzicht van de gemeenten die bij deze ring horen.


Gemeenten Ring Amsterdam
Amstelkerk Amstelkerk
 

St, Bavokerk Haarlem St. Bavokerk Haarlem

Ring Haarlem


De Ring Haarlem is één van de negen ringen van de Classis Noord-Holland. Hieronder staat een overzicht van de gemeenten die bij deze ring horen.
Gemeenten Ring Haarlem
 

Ring Hilversum


De Ring Hilversum is één van de negen ringen van de Classis Noord-Holland. Hieronder staat een overzicht van de gemeenten die bij deze ring horen.
Gemeenten Ring Hilversum
Grote Kerk Hilversum Grote Kerk Hilversum
 

Marktpleinkerk Marktpleinkerk

Ring Hoofddorp


De Ring Hoofddorp is één van de negen ringen van de Classis Noord-Holland. Hieronder staat een overzicht van de gemeenten die bij deze ring horen.
Gemeenten Ring Hoofddorp
 

Ring Noordkop


De Ring Noordkop is één van de negen ringen van de Classis Noord-Holland. Hieronder staat een overzicht van de gemeenten die bij deze ring horen.
Gemeenten Ring Noordkop
de Hervormde kerk Den Hoorn de Hervormde kerk Den Hoorn
 

Grote Kerk Edam Grote Kerk Edam

Ring Waterland


De Ring Waterland is één van de negen ringen van de Classis Noord-Holland. Hieronder staat een overzicht van de gemeenten die bij deze ring horen.
Gemeenten Ring Waterland
 

Ring Westfriesland


De Ring Westfriesland is één van de negen ringen van de Classis Noord-Holland. Hieronder staat een overzicht van de gemeenten die bij deze ring horen. In weerwil van een mogelijke eerdere mededeling, graag noteren dat de RING Westfriesland niet bijeenkomt op 17 maart maar op 26 maart 2020 om 20.00 uur in het Octaaf JD Pollstraat 1 te Hoorn.
Gemeenten Ring Westfriesland
Kerk Andijk Kerk Andijk
 

Wormerveer Protestantse kerk Wormerveer

Ring Zaanstreek


De Ring Zaanstreek is één van de negen ringen van de Classis Noord-Holland. Hieronder staat een overzicht van de gemeenten die bij deze ring horen.
Gemeenten Ring Zaanstreek